1. Općenito o uslovima kupovine

Ovi Uslovi kupovine sastavni su deo Uslova korišćenja Internetske stranice www.prirodna-apoteka.com.
Prihvatanjem ovih Uslova kupovine ili klikom na prihvatanje uslova pre nego što se obavi kupovina, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumeo i da se slaže sa svim Uslovima i odredbama sadržanim na ovim Internetskim stranicama.

1. ORANGE, marketing i usluge, vl. Mihael Kovačević (nadalje: www.prirodna-apoteka.com) omogućava i posreduje u prodaji robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranice www.prirodna-apoteka.com.

Za sve CaliVita proizvode pod izrazom "Partner" podrazumeva se firma Fitco d.o.o. sa sedištem u Novom Sadu, Ive Ćipika 18, PIB: 100461282, MB: 08645515, ovlašćeno preduzeće i uvoznik CaliVita proizvoda u Srbiji.

2. Partner se obvezuje da će naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najbolji mogući način, poštujući standarde kvaliteta na isti način koji primenjuje u svom redovnom poslovanju sa kupcima, a prema svojim Uslovima korišćenja i kupovine.

3. Web sajt www.prirodna-apoteka.com nije vlasnik, niti poseduje proizvode/usluge koje nudi putem svojih stranica i stoga ne može niti biti odgovoran za potencijalne nedostatke ili bilo koje druge probleme koji mogu nastati prilikom isporuke, transporta ili korištenja proizvoda / usluga koje nudi.

4. Za sve potencijalne probleme u vezi sa isporukom ili nedostatkom proizvoda/usluga koje pruža Partner, odgovoran je isključivo taj Partner. Portal www.prirodna-apoteka.com ni na koji način ne može biti odgovoran za bilo kakve nedostatke u proizvodima ili uslugama koje prodaje putem svoje veb stranice.

5. Ovi Uslovi prodaje deo su obaveze Prodavca u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača i služe za obaveštavanje Kupca pre zaključivanja ugovora na daljinu na jasan i razumljiv način o nizu okolnosti relevantnih za zaključivanje, izvršenje, raskid ugovora, a u skladu sa zakonom.

6. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičko lice koja izvan bilo kakve delatnosti poruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web prodavnice prisutnih na Internet stranici www.prirodna-apoteka.com, ali i na trgovce, preduzetnike i fizičke osobe lica koja obavljaju poslovne aktivnosti i koja su zaštićena odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode koji nisu povezani sa njihovim poslovnim aktivnostima, te na sve ostale kupce, na primer pravnim licima.

7. Izraz Prodavac odnosi se na ORANGE, marketing i usluge, vlasnik Mihael Kovačević, Pri Gori 12, Lužan B., 42204 Turčin, PIB: 65139146778 i deluje u svoje ime kao ovlašćeni CaliVita distributer putem web lokacije www.prirodna-apoteka.com.

8. Uslovi kupovine sastavni su deo ugovora zaključenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cenama kupljenog/ih proizvoda, a pre potvrđivanja porudžbine za kupovinu određenog proizvoda, od Kupca će se tražiti da prihvati/izjavi da je upoznat/saglasan sa istima, dok će nakon potvrđivanja porudžbine (sklapanja ugovora) potvrda o porudžbini biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-pošte kojom se potvrđuje da je ugovor zaključen. Za važeći ugovor kupac mora biti lice sa potpunom poslovnom sposobnošću. Kupac je odgovoran za potpunost i istinitost podataka unetih prilikom kupovine ili registracije.

9. Ugovor koji Kupac zaključio sa Prodavcem jednokratni je ugovor o prodaji proizvoda na daljinu koji završava isporukom robe i plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da se prethodno ne raskine.

2. Glavne karakteristike proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i na fotografijama, a podaci o njima napravljeni su na osnovu baze podataka www.prirodna-apoteka.com.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet porudžbine. Naglašavamo da vizuelni identitet proizvoda prikazanog na fotografiji ne mora da odgovara izgledu proizvoda u stvarnosti, posebno uzimajući u obzir podešavanja monitora na računaru kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na ekranu itd. U slučaju odstupanja između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda, ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cena itd.) prikazani na web stranici www.prirodna-apoteka.com podložni su greškama, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, štamparskim greškama itd. U slučaju očiglednih grešaka ili netačnosti u podacima o proizvodima koji su prikazani na www.prirodna-apoteka.com, zadržavamo pravo da jednostrano raskinemo ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovno ažuriraju, ORANGE, marketing i usluge, nije odgovoran za bilo kakve netačne informacije. Ovo ne utiče na vaša zakonska prava.

3. Iako se trudimo da informacije o proizvodima na web stranici www.prirodna-apoteka.com budu tačne, ponekad se mogu promeniti sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrednost i alergeni proizvoda. Stoga prije konzumiranja svakako pročitajte etiketu, odnosno deklaraciju proizvoda i ne preporučujemo da se oslanjate samo na informacije objavljene na web stranici.

4. Predmet porudžbine mogu da budu samo proizvodi za koje je na web sajtu naznačeno da su na stanju i dostupni.
Ako naručeni proizvod nije dostupan, prodavac će da obavesti Kupca da proizvod trenutno nije na stanju, rok u kojem će proizvod opet biti dostupan, te eventualno ponuditi mogućnost kupovine alternativnog proizvoda koji je odmah dostupan za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji ne može da se isporuči.

5. Proizvodi na ovim web stranicama ili komponente proizvoda nisu namenjeni da dijagnostikuju, leče ili sprečavaju bilo koju bolest ili stanje. Nijedna izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili komponente proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savetom. Nijedno javno telo u bilo kojoj zemlji nije testiralo ili odobrilo nijednu izjavu, mišljenje ili informaciju koja se odnosi na bilo koji proizvod.

3. Naručivanje i isporuka

1. Proizvode je moguće poručiti isporukom do kućnog praga. Isporuka je moguća samo na teritoriju Republike Srbije i vrši se putem kurirske službe PostExpress. Porudžbine se primaju na jedan od sledećih načina:

1. Putem web prodavnice.
2. E-mailom (e-poštom) na info @ prirodna-apoteka.com
3. Telefonom na 062 817 8406

2. Poručivanjem proizvoda na daljinu, odnosno stavljanjem proizvoda u korpu, popunjavanjem Podataka o ličnoj identifikaciji na veb sajtu www.prirodna-apoteka.com i potvrđivanjem (klikom) Uslova kupovine, slažete se da će naručeni proizvodi biti naplaćeni prema izabranom načinu plaćanja u korist i za račun Partnera. Za naplatu prema kupcima, izdavanje ponuda, računa i slanje proizvoda koje pruža Partner, odgovoran je isključivo taj Partner.
Veb sajt www.prirodna-apoteka.com ni na koji način ne može biti odgovoran za naplatu, izdavanje ponuda i računa za robu/usluge ili slanje proizvoda koje prodaje putem svojih Internet stranica.

2. Prilikom slanja paketa za sve iznose manje od 25.000 RSD naplaćuje se trošak isporuke u iznosu 450 RSD ovisno o težini paketa. Za veće iznose trošak isporuke (poštarina) se ne naplaćuje.

3. Porudžbine primljene do 12:00 časova biće isporučene istog dana. Porudžbine primljene posle 12:00 časova biće isporučene sledećeg radnog dana.
Sve porudžbine biće isporučene u roku 1-3 radna dana (od ponedeljka do petka).

4. Poručeni proizvodi su upakovani na takav način da se ne oštete uobičajenim rukovanjem u transportu. U slučaju da je paket oštećen u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju paketa. U tom slučaju predlažemo Kupcu da ne preuzima paket i da nas što pre kontaktira da proverimo stanje paketa i pokušamo da rešimo pozitivnu situaciju za Kupca.

4. Cene

1. Cene svih proizvoda su u Dinarima i uključuju PDV (20%).
U cenu proizvoda nisu uključeni troškovi isporuke jer se isti zasebno plaćaju, osim za porudžbine iznad određenog iznosa kada je isporuka besplatna, a sve u skladu sa uslovima i na način kako je to navedeno u ovim Uslovima kupovine.
Pre potvrđivanja porudžbine, cena proizvoda, cena isporuke ako je naplaćena i konačna cena su posebno navedene kako bi Kupac imao uvid u konačnu cenu koju placća za naručenu uslugu kupovine.

2. Za registrovane članove globalnog sistema nagrađivanja CaliVita International, odobravamo 25% članskog popusta za gotovinska plaćanja na maloprodajnu cenu proizvoda.

Zadržavamo pravo premene cena.

5. Načini plaćanja

Moguće je jednokratno plaćanje i obročno plaćanje.
Jednokratno plaćanje može biti pouzećem, općom uplatnicom/internet (mobilnim) bankarstvom ili kartično (Diners, Amex, MasterCard, Maestro, Visa).
U slučaju plaćanja općom uplatnicom/internet bankarstvom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
Kartično plaćanje može se izvršiti telefonskom autorizacijom na daljinu ili u poslovnici Bednjanska 8a, Zagreb.
Obročno plaćanje prema specifikaciji kartica:

 • Diners – do 12 rata
 • Amex (Visa Premium) – do 6 rata
 • MasterCard, Maestro Zagrebačke banke – do 12 rata

5.1. Odabir načina plaćanja

1. *Plaćanje prilikom preuzimanja - Plaćanje gotovinom kuriru prilikom dostave.

2. *Internet bankarstvo (mobilno bankarstvo) - po primljenoj narudžbi naknadno ćete primiti ponudu sa brojem poslovnog žiro računa, iznosom za uplatu i pozivom na broj plaćanja. Nakon uplate molimo vas pošaljite nam dokaz o uplati kako bismo vam proizvode poslali odmah. Proizvode šaljemo po zaprimljenoj uplati.

3. *Plaćanje karticama (telefonska autorizacija) - Iznos košarice se uvećava za cca. +5% (bankovna provizija), a nakon narudžbe će Vas kontaktirati ovlaštena osoba telefonskim putem radi autorizacije kartice. Telefonska autorizacija kartica je legalan i siguran način plaćanja odobren od strane banke, a za autorizaciju dovoljan je samo broj kartice (bez datuma isteka i CVC koda). Svaku transakciju odobrava banka te nema mogućnosti zlouporabe transakcija.

*odabirom načina plaćanja dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/naručitelja, odgovaranja na upite i savjetovanje, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu korištenja proizvoda, provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.prirodna-apoteka.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Također ovim odabirom slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo **registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose slijedeće pogodnosti opisane u članku 6.

(**U svrhu registracije u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International radi korištenja navedenih pogodnosti, izdati će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sustava nagrađivanja.)

5.2. Koliko novaca treba platiti kuriru prilikom primitka paketa?

Ako proizvode plaćate pouzećem (gotovinom prilikom dostave paketa) – dužni ste platiti isključivo iznos koji je napisan na kutiji na bijeloj naljepnici (klikni i vidi sliku). Taj iznos će biti iskazan i na vašem računu koji se nalazi u kutiji.
Ako proizvode plaćate internet/mobilnim bankarstvom ili kreditnom karticom, ne trebate ništa platiti kuriru, a na vašoj će kutiji rubrika OTKUPNINA biti prazna.

Stoga, ako bi se dogodilo da kurir od vas zatraži više novca od iznosa napisanog na kutiji, nemojte odbiti paket, ali nemojte niti plaćati, već prvo radi provjere nazovite nas na naše kontakt brojeve.

6. Članstvo u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International djeluje kroz marketinški sustav, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sustav nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cijenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International?

 • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cijene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
 • godišnja pretplata na časopis CaliNews (4 puta godišnje na adresu, besplatno)
 • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
 • nema nikakvih obaveza, uvjeta i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite
 • članovi imaju pravo na besplatno savjetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savjetovanje naplaćuje 150,00 kn

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda iznad 300,00 kn ili registracijom na web portalu www.prirodna-apoteka.com, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu i odabirom plaćanja te prihvaćanjem Uvjeta kupnje dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po sniženim članskim cijenama (-25%) i izdati vašu člansku iskaznicu sa članskim brojem.

Članstvo traje godinu dana. Produženje članstva postiže se višestrukom kupovinom tijekom kalendarske godine u ukupnom iznosu od 375,00 kn. Kada iznos dosegne zadanu vrijednost (na jednom ili više računa) u datoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sljedeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima, u suprotnom članstvo prestaje te se član briše iz sustava sa svim osobnim podacima. Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne zahtjeva nikakvu aktivnost kupca/člana.

7. Jamstvo

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se jamstvo u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

8. Reklamacije i povrati

1. Upute za jednostrani raskid ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili na daljinu

1. Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

2. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internetskoj stranici. Preuzimite obrazac ovdje

3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

4. Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

5. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastili za primanje robe. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

6. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

7. Zamjena robe - Zamjena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupnje. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.

9. Odgovornost za materijalne nedostatke

1. U slučaju težeg oštećenja pošiljke u transportu ili vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca, nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail: info @ prirodna-apoteka.com .
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu svoje ime i prezime, broj narudžbe ili broj računa.

  Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

2. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

3. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će se u roku od 14 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko pak se ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se reklamaciju odbije, o istome će se obavijestiti Kupca u roku od 14 dana od dana primitka reklamacije.

4. Partner koji je robu isporučio će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Partner.

10. Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti na slijedećem linku https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage . To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab2d8f09.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab34d07c.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab26e688.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4a1be2.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab20768c.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab3befae.jpg https://prirodna-apoteka.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4336dd.jpg
Proizvod dodat u listu želja
Proizvod dodan za uporedbu.

PrirodnaApoteka koristi kolačiće kako bi obezbedio nabolje korisničko iskustvo. Više informacija o kolačićima potražite ovde